Температурите следобед ще са в интервала между 7 и 12-13 градуса

След като днес се порадвахме на слънцето, утре предстои заоблачаване.

 

Още сутринта над западните райони облаците ще се увеличат и до обяд ще стигнат и до Източна България. Валежи обаче са малко вероятни, а следобед и привечер от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Ще духа слаб, в дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад.

 

Сутринта температурите ще са от минус 2 до плюс 3 градуса, а следобед ще са в интервала между 7 и 12, 13 градуса.

 

В планините ще има променлива, често значителна облачност и умерени до силни северозападни ветрове. Температурите по върховете ще са от минус 3 до плюс 5 градуса.

 

Утре през североизточните райони на континента ще премине вихър, който ще донесе снеговалежи и силни западни ветрове в балтийските републики, Беларус, Украйна и Русия. Облачна опашка, свързана с циклона, ще закачи и балканите и ще стане причина за заоблачаването без валежи у нас.

 

Утре в западна и Южна Европа максималните ще са от 8 до 13,14 градуса, а в останалата част от континента стойностите ще са от 1 до 6.

 

У нас в понеделник ще има разкъсана облачност, следобед до слънчево и максимални температури от 6 до 11, 12 градуса. Във вторник над Южна България облаците ще се увеличат, повече слънце ще има на север. В сряда над цялата страна ще се заоблачи и в южните райони ще превали слабо. В четвъртък валежи от дъжд се очакват на повече места, но привечер ще спрат. В петък вече и облаците ще се разкъсат.

 

Утре очакваме повече облаци, но без валежи. 

 

Още за времето може да намерите на Sinoptik.bg