Стефани дьо Мартие обидила българите, като казала, че са прости и не заслужават да са в ЕС

Стефани дьо Мартие каза, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС”, каза на пресконференция лидерът на пария „Атака” Волен Сидеров по повод скандала на летище Варна

 

Лидерът на „Атака” разказа, че на 6-ти януари седем депутати от партията са пътували от София до Варна. Целта е митинг, който ще се проведе във Варна срещу областния управител. Волен Сидеров и колегите му разговарят, а една дама зад него му казва да се маха с тази мръсна значка пред очите му. Сидеров и прави забележка да не обижда български символи. Тя му отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в ЕС. Сидеров й представя карата си на народен представител и моли и тя да се легитимира. Тя отказва. Първоначално тя говори на български после обръща на словашки. След това Стефани дьо Мартие отправя неприлична реплика към Сидеров.

 

Той продължи разказа за случилото се като обясни, че на летището конфликтът продължава. В него Димитър Бахнев не участва. Младеж на летището, обаче се обръща към Сидеров и казва „Простак. Мръсник. Ще те смачкам”. Прави му се забележка да не се държи така. В автобуса младежът започва да крещи „Не ме удряйте” без никой да го е удрял. На летището той отива при баща си и при граничните полицай , с които говорят свойски. След това полицаи Колев, Недев и Каталиев започват да извиват ръцете на Сидеров. 

 

Разправията става, защото хората не искат да дадат името на момчето, което го е нападнало

 

Повече подробности очаквайте в централната емисия новина в 19:00 часа.