Те набират популярност, след като група американци им проправиха път отвъд Океана

Възможна ли е българската мечта? Отговорът е "Да", ако има замесени американци. Свързахме се с хората, готови да изнасят българските плетени обувки отвъд Океана.

 

След като този клип набра скорост в интернет, българската мечта по американски стандарти е на път да оживее. Плетените обувки набират популярност, след като група американци им проправиха път отвъд Океана. Харесали ги, докато били у нас. Само за седмица имат повече от 200 поръчки. 

 

Рекламната стратегия за момента работи безотказно. Въпреки че естетическите качества на плетените обувки често са обект на подигравки в България, Джеж е сигурен, че в Съединените щати те могат да се превърнат в истински хит – най-вече, защото са удобни.  

 

Модният експерт професор Любомир Стойков смята, че ако ентусиазмът на американските младежи се съчетае с добра стратегия, успехът на плетените обувки зад граница е гарантиран. 

 

Проектът с плетените обувките може да звучи невероятно, но в бъдеще може и да се превърнат в част от модните тенденции. Историята помни подобни случаи. Дънките. Първоначално предназначени за работно облекло, те добиват широка популярност сред младежите през 50-те години поради своята практичност. Tе продължават да бъдат предпочитано облекло и днес.

 

В средата на януари по пазарите плетените обувки все още не се намират. През лятото обаче се продават почти навсякъде на цена от 5 до 10 лева. 

 

Всеки, който си поръча обувки, получава и българска мартеница като подарък. Мисия “България” вече е в действие.