По думите му все повече смислени и свестни хора излизат от политиката

Гражданската инициатива „АБВ” на президента Георги Първанов ще регистрира алтернативна листа за изборите за Европейски парламент”, заяви пред БНР Ивайло Калфин.

 

По думите му все повече смислени и свестни хора излизат от политиката и тя се пълни с хора, на които не знаем дори имената. „Все повече започват да се преплитат бизнес интереси с политически интереси. За съжаление ми е трудно да кажа, особено след действията от последните месеци на управлението, че правителството на БСП и на левицата не спомага за това нещо”, каза Калфин.

 

По повод критиките към президента Първанов за връзки с олигархията, той отбеляза, че се дават от хора, които до вчера никой не е познавал, докато бившият държавен глава е от доста години в политиката.

 

На обвиненията, че гражданската инициатива „АБВ” работи в полза на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Калфин коментира: „Има редица принципни въпроси, на които трябва да се дадат отговори. И аз съм ги поставял – като се започне от назначението на Пеевски, мине се през отношението към Волен Сидеров, мине се през липсата на прозрачни правила в коалицията и незнание какви са приоритетите и кой какво прави в нея. За всичко това носи отговорност кой – Първанов, Борисов или някой друг?”.