В много области е обявен жълт код за намалена видимост

За утре в много области е обявен жълт код за мъгли, но ще остане по-топло от нормалното за януари. През нощта от запад ще продължи да се заоблачава. В ниските места и около водните басейни отново ще се образуват мъгли или ниски облаци, които ще се задържат до обед. Над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна над Южна България, а над Северна следобед намаляваща до слънчево. Умерения югозападен вятър през деня ще отслабва.

 

Сутринта температурите ще са от минус 1 до плюс 5-6 градуса, а следобед – от 7-8 градуса в местата с мъгли до 13-14 в слънчевите райони. В планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Рила, Пирин и Родопите. Ще духат умерени, а по високите била и върхове силни югозападни ветрове. Топлото време ще продължи с максимални температури по върховете от 0 до 7 градуса.

 

Утре налягането в Североизточна Европа ще се повиши и валежите бързо ще спрат, но ще продължи да се спуска полярен студ. В западната половина на континента ще има повече облаци и валежи от дъжд, на Пиренеите и в Алпите от сняг. Вихър над Западното Средиземноморие ще насочва топъл въздух към Италия и Балканите, където утре ще са най-високите максимални температури в Гърция и Италия до 19-20 градуса. С близо 30 градуса по-студено ще е в Русия, в Москва се очакват най-много минус 13 градуса.

 

У нас и в неделя сутринта ще има мъгли, а през деня повече слънце. Привечер от запад ще се заоблачи и в Западна България ще има валежи от дъжд. В понеделник преди обед ще превали и в останалата част от страната, а следобед облачността ще намалява. Във вторник отново се очакват валежи, главно и в северните и западните райони. В сряда ще е по-хладно, но с температури все още над нормалните. В Южна България ще превалява дъжд, в планините сняг. В четвъртък валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат. Утре ще бъде топло, с мъгли сутринта.

 

Всичко за времето във вашия град може да научите на Sinoptik.bg, а актуалната пътна обстановка следете в реално време на Kamerite.bg.