Ще остане по-топло от нормалното за януари

За днес в много области е обявен жълт код за мъгли, но ще остане по-топло от нормалното за януари.

 

Температурите тази сутрин са от минус 1 до плюс 5-6 градуса, а следобед – от 7-8 градуса в местата с мъгли до 13-14 в слънчевите райони. В планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Рила, Пирин и Родопите. Ще духат умерени, а по високите била и върхове силни югозападни ветрове. Топлото време ще продължи с максимални температури по върховете от 0 до 7 градуса.

 

В неделя сутринта ще има мъгли, а през деня повече слънце. Привечер от запад ще се заоблачи и в Западна България ще има валежи от дъжд. В понеделник преди обед ще превали и в останалата част от страната, а следобед облачността ще намалява. Във вторник отново се очакват валежи, главно и в северните и западните райони. В сряда ще е по-хладно, но с температури все още над нормалните. В Южна България ще превалява дъжд, в планините сняг. В четвъртък валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат. Утре ще бъде топло, с мъгли сутринта.


 
Всичко за времето във вашия град може да научите на Sinoptik.bg, а актуалната пътна обстановка следете в реално време на Kamerite.bg.