Напрежение предизвика обявяването на листата за евроизборите

Разногласия в местни структури на БСП след обявяването на листата за евроизборите на АБВ. Кого ще подкрепят социалистите - Станишев или Първанов

 

От близо 160 делегати от област Монтана, 150 от тях гласуваха да
подкрепят Ивайло Калфин за евродепутат, дори и да бъде водач на друга
листа.

 

„Това е волята на членовете на партията в Община Монтана и тя е категорична“, заяви Емил Константинов, председател на общинския съвет на БСП. 

 

„Това решение, което е взето на общинската конференция, не е мнението на масовата част на членовете на БСП”, смята Камелия Трифонова, член на БСП-Монтана. 

 

Част от членовете на БСП в Монтана, смятат че се нарушава устава на партията, като се подкрепя водач на листа, различна от тази на БСП.

 

„Членове на БСП няма как да подкрепят друга партия и да продължават да
са членове на БСП”, смята Камелия Трифонова.

 

„Ние сме от БСП и няма да напускаме партията, но искаме да я променим
и най-вече ръководството”, заявява Емил Константинов.

 

Общинското ръководство на левицата в Благоевград приема събитията от последната седмица като драматични, но оздравителни. Дилема, кого да подкрепят,Станишев или Първанов, нямало. Поне според общинския лидер.

 

„В този смисъл това са едни предконгресни боричкания, които струва ми се, че първо ще консолидират партията около своя лидер Сергей Станишев”, заяви д-р Владимир Пандев, лидер на БСП – Благоевград. 

 

Депутатът на левицата от Благоевград Емил Костадинов, обаче определя действията на Георги Първанов като недопустими.

 

„Българската социалистическа партия и тези, които се стремят да късат живо месо от нейната снага вече не са добре дошли”, заяви  Емил Костадинов.