Социалистите се събраха на изнесено заседание в Пловдив

Последно предупреждение към лагера на АБВ и Георги Първанов отправи ръководството на БСП. 

 

Социалистите се събраха на изнесено заседание в Пловдив заедно с министри, шефове на парламентарни комисии и лидери на местни партийни организации. 

 

Очаквано една от най-горещите теми беше заявката на АБВ за самостоятелно участие на евроизборите. 

 

Вероятно Георги Първанов и хората му ще получат последен шанс да се покаят и да се откажат от самостоятелно участие в европейските избори. В противен случай ще се търсят уставни възможности те да бъдат наказани. Една от тях е да бъдат счетени за самоизключили се. Аргументът на ръководството на БСП е, че не можеш хем да работиш срещу БСП, хем да стоиш вътре в нея.

 

Станишев си направи своеобразен публичен отвод от мястото си, което се считаше за гарантирано в бъдещия европейски парламент.

 

Сергей Станишев заяви, че нито един от съпартийците му по време на сбирката не е подкрепил „соловата акция на Герги Първанов”, а точно обратното.

 

Евровотът – залог за оцеляването на кабинета „Орешарски”„Това действие е насочено срещу БСП, обслужва ГЕРБ, подкопава основите на правителството и издава политическа шизофрения”, заяви Станишев.

 

Затова от ръководството предварително предупредили подкрепящите АБВ червени активисти да не се явяват на днешното заседание. 

 

„Нека да се определят кой къде е. Няма как да споделяме с наши конкуренти”, заяви Станишев. 

 

Макар да се категоричниq че раздорът няма да удари в редиците на БСП, нито пък изборния й резултат, червените обещават предателите да бъдат наказани. Уставът на партията, обаче, не позволява директно изключване на централно ниво.

 

Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат. За мен това никога не е било цел. И комисар мога да бъда, без да участвам в избори”, заяви Станишев. И добави: „Земята ще изровя, но ще направя така, че БСП да се представи като първа политическа сила на евроизборите”.