Следобед се очакват стойности между 11 и 16 градуса, по-ниски в северозападните райони

Понеделник над западната половина от страната започва с разкъсани облаци, като в София денят започна с ръмеж. В Източна България все още е облачно и ветровито, на места в Източните Родопи и Източна Стара планина слабо превалява, така че шофирайте внимателно. Мъгли има по течението на Дунав – в Русе, Свищов и Ново село, както и в Монтана.


До обед валежите ще спрат, облачността почти навсякъде ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Най-упорити ще са облаците над крайните южни и северозападни райони. Ще духа умерен южен вятър, по-силен на север от планините и в Източна България. Привечер и през нощта от запад отново ще се заоблачи.


Температурите рано сутринта бяха от 4 до 9 градуса в Източна и Южна България - до 11 – 12 градуса. Следобед се очакват стойности между 11 и 16 градуса, по-ниски в северозападните райони.


Утре у нас ще е предимно облачно и мъгливо. През нощта срещу сряда с усилване на вятъра и валежи, от запад ще навлезе по-хладен въздух. В сряда ще е ветровито, с разкъсана облачност и малко по-ниски дневни температури. Видимостта ще се подобри, а следобед и слънцето ще се покаже. В четвъртък ще е слънчево и почти тихо. В петък ще се появи висока облачност, а мъглите в ниските места ще се завърнат отново.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия на Kamerite.bg