В сряда преваляванията ще спрат и облаците ще намалеят, следобед до слънчево

Утре ще е ветровито с валежи следобед. 

 

В Югоизточна България е обявен жълт код за силен югозападен вятър със скорост над 70 км/час. 
Денят ще започне с мъгли по поречието на Дунав и в Горнотракийската низина, които около обед ще се разсеят. 

 

Следобед от запад ще се заоблачи и ще завали дъжд, в планините мокър сняг. До полунощ валежите ще продължат основно в Северна и Югозападна България. На  изток ще вали дъжд, а в по-високите части на запад -сняг. 

 

Минималните температури ще са положителни - от  2 до 8 градуса, в югоизточните райони до 9,10. Следобед там отново ще е по-топло с максимални от 13 до 18 градуса, а в останалите райони от 7 до 12.

 

В планините ще е облачно с умерени и силни югозападни ветрове. В Рила, Пирин, Витоша, Западните Родопи и Западна Стара планина ще превалява мокър сняг. На 1500 м температурата ще достигне  2, 3 градуса, а на 2000 минус 1. 

 

В Италия и на Балканите утре ще е ветровито и дъждовно, на юг с гръмотевици, а на север с валежи от сняг. В Германия и Полша е обявен оранжев и червен код за поледици. 

 

Студеният въздух от Скандинавския п-в и Североизточна Европа се спуска на юг и заема все по-обширни територии от континента. На Балканите захлаждането ще настъпи по-късно, заради циклон от Средиземноморието, който ще насочва топъл въздух към полуострова.

 

В сряда ще остане ветровито, с малко по-ниски температури. Преваляванията ще спрат и облаците ще намалеят, следобед до слънчево. В четвъртък през целия ден ще е слънчево и почти тихо. В петък ще се заоблачи и през нощта срещу събота на много места ще превали, предимно дъжд. В събота ще е облачно и мъгливо, а в неделя - ветровито и дъждовно, като в планините ще вали сняг. 

 

Утре следобед също се очакват валежи, но ще остане топло за сезона.