Нямам притеснения, че съм в сянката на Борисов, заяви президентът

"Знаех, че ще бъде трудно. Знам колко е тежко на домакинствата и бизнеса. Минаваме през трудни и тежки времена и в България, и в ЕС". Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за Нова ТВ точно две години след встъпването му в длъжност. В разговор с Николай Дойнов и Мирослава Иванова той сподели оценката си за сблъсъците през тези 24 месеца, за големите новини от деня и последните седмици.

 

„Максимално мобилизиран съм и искам да се отнеса отговорно към задачата на държавния глава. Искам да бъда полезен на нацията. За мен е важно народът да види резултатите от моята работа. Но важен е не рейтингът, а как се развива държавата”, посочи държавният глава.

 

Президентът отхвърли съмненията, които го преследват от началото на неговата работа на „Дондуков” 2. „Никога не съм имал притеснения, че съм в сянката на Бойко Борисов. Отношенията ни винаги са били много прями, коректни и мъжки”, заяви Росен Плевнелиев и добави, че обвиненията като това и нападките за отсъствието на първата дама от президентския протокол са били част от пропагандната машина, работила срещу него около избора му.

 

„Президентът, който разделя” и „Президентът, който е зависим” са новите пропагандни послания, отбеляза Росен Плевнелиев, според когото балоните се спукват един по един, а остават резултатите. Издигнатият от ГЕРБ лидер отхвърли и критиките, че е неуверен и безличен президент:

 

„Видяхте в най-трудния момент за нацията кой какво свърши. През февруари, през март - тогава, когато всички политически лидери се дръпнаха, кой излезе тогава, за да носи отговорност? Мисля, че се справихме не зле в онзи труден момент”.

 

Целия разговор с държавния глава можете да проследите във видеото.

 

Какво още каза президентът:

 

Време е да се научим да четем докладите на ЕК, смята президентът

 

Плевнелиев няма да свиква КСНС за подслушването

 

Плевнелиев: Не върнах Закона за ДАНС, това е най-голямата ми грешка