Той ще поеме общинското здравеопазване и социалните дейности

Бившият началник на ВМА генерал Стоян Тонев става заместник-кмет на София, информира БГНЕС. Той ръководеше ВМА 12 години.

 

Сега под негово комндване преминават общинското здравеопазване и ще отговаря за АГ болниците „Шейново” и „Света София”, както и за четирите градски многопрофилни лечебни заведения.

 

Под негово ръководство ще са и всички 25 ДКЦ-та или бившите поликлиники, медицинските центрове, четирите болници за долекуване и рехабилитация и кожно-венерическия диспансер. 

 

"Няма линейки за деца до 1 година, за възрастни на 75 години. Парадокс е, че в България няма нито една линейка за психично болни. Ние много лесно разрушихме поликлиниките, а това е една добра дума. Не знам с какво са по-различни джипитата. Тук има няколко проблема - първият проблем е, че повечето джипита работят нелегално. Вторият проблем е, че започнаха да липсват отделни специалности като педиатрията например. Ще се опитаме да дадем стимул - не само материален, но е важно за един млад човек той да се развива. Програмата, която аз ще представя, ще бъде разпределена по дни и седмици", обясни ген. Стоян Тонев.

 

Според проектобюджета на София за 2014 за здравеопазване Столичната община ще отдели над 35 млн. лева.