За непочистен сняг и ледени късове за два дни общината е събрала близо 8,5 хиляди лева

Опасни ледени висулки заплашват шофьори и пешеходци в столицата. Въпреки акциите по отстраняване на ледените късове от общината много от местата не са почистени добре. 

 

За непочистен сняг, лед и висулки за два дни общината е събрала близо 8 хиляди и петстотин лева.

 

Екипи на звеното за аварийно спасителни работи към общината са чистили опасните висулки под моста на 4-ти километър. Екипът ни обаче намери пропуски. За да стигнат до една от спирките на градския транспорт, много хора минават под моста. А там ги дебнат убийци.

 

На моста в посока младост или към летището също откриваме опасни висулки. Какво може да се случи с вас и автомобила ви, ако ледът се откъсне. Сметката можете да си направите сами. Коя институция ще глоби общината, че не си е свършила работата навсякъде - не е ясно.

 

Сигнали за опасни ледени късове могат да се подават на телефона на столичния инспекторат - 987 55 55, или на спешния телефон 112. 

 

Преди дни в Монтана ледена висулка като по чудо не уби жена. Леденият къс падна от пет етажна сграда и проби покрива на колата. 

 

От столичната община припомнят, че отговорност на собственика на всяка сграда е да отстрани ледените висулки и да обезопаси сградата, за да се избегнат инциденти. Освен това задължение е и почистването на прилежащите тротоари към офиси и жилищни блокове. Глобата за непочистени висулки в София е глоба с квитанция от 10 лева.