Собственикът на транспортната фирма ще поеме разходите по лечението й

Протест заради инцидента с прегазената жена в Гоце Делчев. Ученици от цялата община блокираха района на автогарата заради претъпкани автобуси, в които са принудени да пътуват.


Стотици ученици се обявиха в подкрепа на пострадалата жена и поискаха да пътуват нормално в междуградските автобуси. Децата разказаха, че най-претъпкани са автобусите сутрин рано, когато отиват на училище и вечер късно, когато се прибират.


При протестиращите дойде и собственикът на автобусната фирма, който обеща да подсигури повече автобуси по линията и да поеме разноските по лечението на Гергана.


„Не става  - 30 места автобус да има, вътре сто и няколко човека. Просто е препълнено, просто е ужасно”, коментира ученичката Митиха.


„Правостоящите са много повече от седящите и вратите се отварят постоянно. Страхувам се. Тръгвам с мисълта, че нещо може да се случи”, сподели Емил, също ученик.


„Един такъв проблем може да се появи и по време на движение. Независимо от всичко, аз съм заявил, че разходите по лечението ще ги поема”, обясни от своя страна собственикът на транспортната фирма Илия Петков.