Следобедните стойности в Северна България ще са от минус 7 до минус 2, в южна до 6 - 7

Утре у нас ще остане студено, с отрицателни температури в голяма част от страната.

 

През нощта значителна облачност ще има в Западна и Северна България и в крайните северозападни райони не е изключено да прехвърчи сняг.

 

Утре сутринта в ниските места ще има краткотрайни мъгли, а в по-голямата част от страната ще е предимно облачно. В северните райони и в планините са възможни слаби снеговалежи. Следобед облаците временно ще се разкъсат и намалеят. Ще духа слаб източен вятър.

 

Температурите сутринта ще са от минус 13 градуса в Дунавската равнина до нула на югозапад. Следобедните стойности в Северна България ще са от минус 7 до минус 2, в южна до 6 - 7.

 

В планините ще е ветровито с разкъсана облачност, по-значителна преди обед. По високите части ще духат умерени ветрове от юг-югозапад. На височина 1000 м максималните температури ще са 2, 3 градуса, а на 2000 – около нула.

 

Източната половина на Европа е под влияние на обширна област на високо налягане, която поддържа студеното, а в русия и доста мразовито време. Вихър над британските острови и атлантическото крайбрежие ще носи валежи от дъжд, но с южни ветрове ще навлиза и по-топъл въздух. Валежи ще има и над централното Средиземноморие, където е разположен циклон, който в неделя и понеделник ще донесе валежи и у нас.

 

В повечето страни от Източна Европа утре дневните температури ще останат под нулата, а в Русия и Украйна и под минус 10 градуса. На запад ще е доста по-топло с максимални между 8 и 13 градуса.

 

У нас в събота денят ще започне с разкъсани облаци и мъгли в Тракия и поречията. От югозапад ще се заоблачи, до вечерта в цялата страна. В неделя в Северна България ще превалява сняг, а на юг дъжд и сняг, като в южните райони има условия за поледици. В понеделник ще остане облачно, но ще застудее. Валежите от юг постепенно ще спират. Във вторник и сряда ще е студено с променлива облачност и вероятност за слаб сняг в северните и планинските райони. 

 

Утре у нас се очаква облачно и студено време, почти без валежи.