Той коментира вчерашната акция на „Центъра за градска мобилност”

„Живи да ги ожали човек народните представители! Не е провокация това, което се случи вчера. Никой не казал, че депутатите трябва да паркират на десет метра от креслата си”. 

 

Това каза в „Здравей, България” общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки след вчерашната акция на „Центъра за градска мобилност”, при която бяха закопчани със скоби депутатски автомобили. Това спря за кратко работата на народните представители. 

 

Някои от депутатите се оправдаха с това, че „синята зона” е в периметъра за сигурност.  

 

„Ние водим от много време битка на това място да няма паркинг. Другите хора се въртят като луди, докато намерят къде да паркират, а тези отзад винаги мрънкат, като е засегнато тяхното спокойствие”, допълни Джамбазки. 

 

Общинският съветник от БСП Иван Таков заяви, че „синята зона” не е незаконна. „Приета е нова наредба през септември, която е върната заради нарушения в нея, след това в същия си вид е гласувана. Тоест, в момента действа новата наредба”, твърди той.

 

Зафир Зарков, общински съветник от ГЕРБ контрира, че когато нова наредба се обжалва, важи старата. 

 

„Правилата се прилагат за всички. Депутатите имат места за паркиране, които Народното събрание заплаща на Столичната община. Когато паркират в „синя зона” или в „зелена зона”, то те трябва да си платят като останалите граждани”, подчерта  Зарков. 

 

Повече от коментарите им гледайте във видеото.