Той успял да надхитри закона, като прехвърлил половината площ от кафенето си на физическо лице

Ресторантьор от Русе пребори забраната на тютюнев дим в заведенията. Той е прехвърлил половината площ от кафенето си на физическо лице. Така по документи то вече е частна собственост и там всеки един може спокойно да пуши, без да бъде глобен. Дори и проверяващите. 

 

Още през лятото на 2012 година след въвеждане на забраната за тютюнопушене в заведения Никола бил категоричен, че от една страна, клиентите му не се чувстват добре с кафе без цигара, а от друга - оборотът пада.

 

Русенецът направил пробив в системата и след консултация с адвокати прехвърлил половината заведение на член от семейството. А кой ще пуши у тях, казва, че ще реши самият той.  

 

По този начин, макар разделено само с пердета, в половината при бара, билярдните маси и касата не се пуши. В частната територия Никола сам посреща и настанява всеки клиент като дългоочакван гост. Именно там кафето върви с цигара. 

 

Самият Никола повече от 10 години не пуши. Оценява вредата от тютюневия дим, но е категоричен, че държавата богатее от акцизи, а подлага крак на бизнеса на ресторантьорите. 

 

По думи на Никола Стоянов начинанието му подкрепят много от ресторантьорите в дунавския град. Дори замисляли да последват примера му. 

 

Репортер: Олга Василева