Лидерът на ГЕРБ коментира споровете в парламента за Бисер Миланов – Петното

Ортаците ДПС и „Атака” пак говорят щуротии. Това коментира в Монтана председателят на ГЕРБ по повод на скандалите в парламента около името на Бисер Миланов – Петното. Депутатите се скараха за ролята на арестувания участник в протестите в политическите договорки и замесиха в пререканията си Бойко Борисов.

 

„Лицето Бойко Борисов е предлагало 500 хил. лева на някакви криминални елементи, за да правят провокации и да извършат политически преврат”, заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров и отново призова да бъде снет имунитетът на бившия премиер.

 

Нито някой се нуждае от пари, нито на някого ще дам пари. Аз си имам партия, структурирана, където си поставям лица там, където трябва”, каза още Борисов, цитиран от „Фокус”. „Аз ще ги победя пак”, закани се лидерът на най-голямата парламентарна група.

 

Борисов коментира и твърденията на лидера на ДПС Лютви Местан, че изказванията му за подслушването издават параноя. „Мисля, че неговата параноя ще е много по-голяма, тъй като той е главен заподозрян във всички компромати, защото само той обръща внимание на тях. Те така излъгаха с Буда, ако си спомняте, излъгаха с Бирата, излъгаха с какво ли не, за да ни причинят някаква вреда”.

 

„Цяло лято петна, лекета и какви ли още не хора, се разхождаха в Министерския съвет и даваха пресконференции. Те ги съветваха, ходеха на всички митинги срещу ГЕРБ да мятат яйца”, каза още Борисов. По време на разправиите в Народното събрание депутатът Цвета Караянчева също намекна, че за Петното трябва да се изкаже премиерът Пламен Орешарски, защото Бисер Миланов дълго ходел на срещи при него.

 

Повече за пререканията в пленарна зала ще научите тук.