От утре всички шофьори са задължени да закупят нови стикери при пътуване из страната

Днес изтича срокът, в който може да се пътува из страната с годишна винетка за 2013-а. От утре те вече няма да са валидни. И тази година цената на всички винетни стикери остава непроменена.

 

Всеки, който иска да си купи винетка за автомобила си, ще трябва да плати 67 лева, за месечна – 25, а за седмична – 10 лева.

 

Огнян от Монтана почти всеки ден пътува до селото си, за да гледа болния си баща. Признава, че винетката му е скъпа, но няма друг избор, освен да си я купи. „Лишавам семейството си от храна, от лекарства, сметките се стремим да си ги плащаме, въобще лишавам се от най-необходимите неща, за да си купим винетка”, казва той.

 

Новата винетка за 2014 година може да се купи в бензиностанциите, пощите, големите търговски вериги, областните пътни управления и граничните пунктове. Ако от утре пътуваме и нямаме винетен стикер за 2014 година, глобата е 300 лева. За камион и автобус - глобата е 1500 лева.

 

От Агенция пътна инфраструктура напомнят, че тази година винетните стикери имат допълнителна защита, за да не се фалшифицират.

 

Репортер: Биляна Борисова