Денят ще започне с мъгли, особено в Северна България

Утре ще е ветровито с разкъсана облачност, а температурите постепенно ще се повишат до нормалните за сезона.

 

Денят ще започне с мъгли, особено в Северна България. Там ще е по-често облачно и от време на време ще прехвърча слаб сняг. По поречието на Дунав и по морето през целия ден ще духа умерен до засилен източен вятър. В Южна България около обед слънцето ще се покаже. По-съществени разкъсвания на облаците се очакват в югозападните райони.

 

Там и температурите ще са най-високи - от 4 до 7 градуса. В Дунавската равнина и Добруджа най-ниските стойности ще са до минус 12-13 градуса. По морето и в Южните райони ще достигнат 3-4, а в София ще са най-много минус 1 градус.

 

В планините ще е сравнително топло с разкъсана облачност и до умерен южен вятър. От 1500 до 2500 метра се очакват температури около и малко под нулата. На места има преспи, които достигат до около метър. По пътеките има заледени участъци. Лавинната опасност е висока. Препоръчва се придържане към зимните маркировки.

 

В почти всички страни от Европа има обявени кодове за опасно време. Валежите от дъжд в Западната част утре ще отслабнат, но силният вятър от океана ще стане  причина за вълни и наводнения по цялото Атлантическо крайбрежие.

 

Освен силен вятър, в Централна Европа и около Алпите се очакват снеговалежи и ниски температури, а в Южна Италия дъжд с гръмотевици. Циклонът от Средиземноморието, с който са свързани тези процеси, ще премине доста на юг от нашата страна и ще ни донесе съществени валежи. Преди него ще усетим затопляне, а след като отмине на изток ще застудее.

 

В неделя времето у нас ще омекне, но ще е ветровито и предимно облачно. В Северна България и планините ще превалява слаб сняг, който няма да образува нова снежна покривка. Възможни са поледици.

 

В Понеделник и вторник ще е студено. През първия ден ще е облачно, а през втория облаците ще се разкъсат и вятърът ще отслабне.

 

В сряда преди обяд ще има повече слънце, а в четвъртък почти през целия ден ще е слънчево . Тази нощ ще е облачно, с ледено студен вятър. В Северна България температурите ще паднат под минус 10 градуса.

 

Още за времето във вашия град може да намерите на Sinoptik.bg. Актуалната обстановка по пътищата пък може да следите на Kamerite.bg.