Адвокатът поиска прокуратурата да приложи резултатите от СРС-тата в делото

„Обстоятелствата, на които се натъкнах са, че разследващите в лицето на прокуратурата са поискали подслушване или проследяване, не става ясно от това писмо, вероятно на Цветан Цветанов и на още няколко лица, тъй като писмото, което разследващите са адресирали до прокурата е в множествено число – става въпрос за контролираните лица”.


Това заяви в студиото на "На светло с Люба Кулезич" адвокат Менко Менков по повод документа, открит от самия него в папката с едно от разследванията срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Документът показвал, че Цветанов е бил подслушван официално заедно с още няколко души.


Става въпрос за разследването, по което Цветан Цветанов е обвинен за длъжностно присвояване в полза на трето лице – пенсионирането на Орлин Тодоров, служител на БОП-а във Велико Търново. По думите на адвокат Менков обаче не ставало ясно кога точно е поискао споменатото подслушване.


„Аз съм професионалист и искам прокуратурата да приложи резултатите от тези специални разузнавателни средства в делото, за да видим какво е казал Цветанов, с кого е говорил и има ли това отношение към предмета на доказване по делото въобще”, добави още адвокат Менков.


Според него, ако излязат на бял свят хартиени копия от разговорите на Цветанов, това ще предотврати излизането на флашки. „Ако няма хартиените носители, информацията ще бъде унищожена. Съгласно закона тя се пази до 10 дни след приключване на СРС-то, в случай че не бъде поискано изготвянето на хартиен носител и на дискове. И след това флашките могат да хвърчат свободно”, коментира още адвокатът.


Целия разговор гледайте във видеото.