Плавателните съдове ще останат там до края на Олимпийските игри

Съединените щати са предупредили авиокомпаниите, извършващи полети за Русия по време на Олимпиадата, че на борда на самолетите могат да бъдат внесени експлозиви в тубички от паста за зъби. Министерството на вътрешната сигурност е обявило, че става въпрос за директните полети.


Съединените щати разположиха два свои бойни кораба в Черно море. Плавателните съдове - една фрегата и команден кораб - ще останат там до края на Олимпийските игри. Плавателните съдове са оборудвани със системи за комуникация и събиране на разузнавателна информация. 

 

Пентагонът обяви, че корабите ще са на разположение, ако възникне извънредна ситуация и руското правителство поиска помощ. Вчера Белият дом отново заяви, че САЩ са взели всички необходими мерки за гарантиране сигурността на гражданите си по време на Олимпийските игри в Сочи.


Американското министерство на вътрешната сигурност обяви, че непрекъснато обменя информация с партньорите си извън страната, включително и онези, свързани с големи международни събития. Съветникът по националната сигурност на Белия дом поясни, че настоящето предупреждение не променя препоръките за пътуване до Сочи.