Депутатът от ДПС отхвърли обвиненията на ГЕРБ за масови уволнения в Благоевград

„Много се радвам, че репликата „Да режеш глави като зелки” не е моя. Говоря на обикновен език, така че да ме разбират хората”. Това заяви депутатът от ДПС Ахмед Башев в предаването „Всяка неделя”. Башев гостува, за да отговори на обвиненията, които преди време отправи Цвета Караянчева от ГЕРБ, за уволнения в администрацията в област Благоевград.  

 

„Те имат проблем, защото те режеха глави”, каза Ахмед Башев и беше категоричен, че не може да се говори за масови уволнения, но отбеляза, че някои от тях са необходими. Народният представител от Движението за права и свободи даде пример с удачни замени, включително възстановяване на уволнени от ГЕРБ при техния мандат квалифицирани кадри.

 

Държавата ни има нужда от професионалисти, а не от “калинки”,” заяви Башев в подкрепа на необходимостта от „прочистване”. Башев припомни, че в годините на предходното управление са били уволнени 40 хил. служители от администрацията.

 

Във включване по телефона Цвета Караянчева повтори твърденията си, че управляващите водят политика на прочистване, която нарече „геноцид на професионалисти”.

 

Целия разговор с Ахмед Башев можете да чуете във видеото.