Ще духа умерен, а в североизточните райони временно и силен западен вятър, който привечер ще отслабне

Сутринта над източните райони на страната е облачно и на места превалява слаб дъжд, а на запад има разкъсана облачност, намаляваща до ясно време. По-късно валежите навсякъде ще спрат и над почти цялата страна ще се установи предимно слънчево и доста топло за февруари време. Ще духа умерен, а в североизточните райони временно и силен западен вятър, който привечер ще отслабне.


Температурите в момента са положителни - от 1 - 2 градуса на север до 11 - 12 в Югоизточна България и край морето. През деня се очакват максимални  между 11 и 16. В София сутринта беше около 7 - 8 градуса, а през деня показанията на термометрите ще достигнат 13.


В планините денят започва с облаци и мъгли. По-късно облачността бързо ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. В ниските части вятърът ще бъде умерен от югозапад, а в по-високите силен от северозапад. Максималната температура на 1000 метра ще е около 8 градуса, а на 2000 - нула.


В планинските ни курорти условията за туризъм ще са сравнително добри, особено в местата до 2000 метра. Повечето писти са отворени, но някои от тях се обработват с изкуствен сняг. Има и заледени участъци, а на места лавинната опасност е значителна.


Във вторник ще има променлива облачност почти без валежи. В Дунавската равнина температурите ще се понижат, а в останалите райони вятърът ще се ориентира от юг и ще се затопли.


В сряда и четвъртък облаците ще се увеличат и на много места ще превали дъжд. По поречието на Дунав ще има условия и за поледици, а в осаналите места температурите ще останат високи за сезона. В края на седмицата валежите ще спрат. В низините ще има условия за краткотрайни мъгли, а следобед се очакват повече слънчеви часове.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg