Полицията провери селата Малорад, Рогозен и пункт за изкупуване на желязо

Къде отиват животните, откраднати от дворовете на хората? Екипът ни присъства на полицейска проверка на пазара в Малорад - едно от злощастните села, оглозгано от крадците, които вземат всичко, което им попадне - от животни, техника и дърва за огрев до дребни суми от възрастни хора по домовете им.


Пазарите са местата, на които незаконно се продава какво ли не. Така смятат хората от село Малорад. Затова, за да спрат посегателствата, трябва да се спре и нерегламентираната търговия.
На пазара в селото се продава всичко. Включително и това месо, което виси ... на дървото. В случая животното не е крадено. Но собственикът му няма право да го продава тук и по този начин, категорични са и полицаите, и санитерните власти.


На пазара всички имат какво да кажат за кражбите на животни от дворовете на хората. Страхът на хората да говорят открито идва и от това, което се случило на техен съселянин буквално преди дни.


Разносната търговия от къща на къща също е проблем. Влизат уж да предложат капачки или да купят било, вълна, било стари железа, а обират хората. Затова винаги, когато го потърсят вкъщи Асен Вачовски иска от търговците документи.


И нестихващите кражби в домовете на хората, и нарушенията на пазара показват, че в това населено място законите работят буквално на парче. Дори и полицията да хване крадците, престъпниците с години са без присъди, защото щетата е под 300 лева. След проверката в Малорад полицаите провериха съседното село Рогозен и пункт за изкупуване на желязо. Започнати са три преписки, съставени са няколко акта и няколко предупредителни протокола.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Румяна Попова