Почти девет часа границата с Турция е блокирана за преминаване на товарни автомобили. Представители на малки, български транспортни фирми са препречили с камиони пътя в знак на протест срещу непризнаването от страна на Турция, на еднократните разрешителни за превози.

 

Преминаването на товарни автомобили през пункта е напълно спряно. Искането на превозвачите е да започнат да работят, след като преди повече от 10 дни Турция спря да признава разрешителните, с които те могат да пътуват. Става въпрос за еднократните разрешителни, с които пътуват всички малки фирми. 

 

Големите превозвачи не подкрепиха тази блокада и се дистанцираха от нея, но заявиха подкрепата си за превозвачите. 

 

Малко преди 10 часа товарен автомобил препречи пътя пред "Капитан Андреево". Малките превозвачи предприеха крайната мярка, тъй като вече не могат да чакат.

 

Освен че фирмите са обречени на фалит, много шофьори са блокирани по пътищата и не могат да се приберат.

 

Според превозвачите проблемите с Турция, които съществуват от много време, се дължат на желанието на южната ни съседка да наложи своите фирми на международния пазар за сметка на българските.

 

Надеждата на превозвачите е проблемите им да бъдат решени в най-скоро време.

 

Все още не е ясно кога ще приключи блокадата на „Капитан Андреево”. Заради нея вече започнаха да се трупат опашки от камиони. Малко след 19 часа колоната е дълга 4-5метра.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.