Васил Копчев запечатва случващото се с фотоапарата си качва снимките на Фейсбук страницата си

Една история, която доказва, че добрите дела се отплащат. В Новините на Нова ви показахме, как тийнейджъри спасиха давещо се куче в замръзнало езеро в Южния парк. Наш екип се срещна с младите герои, за да ни разкажат цялата история.

 

Почивен ден като всеки друг. Разходка в парка като всяка друга. Случайно или не обаче само след минути Виктор, Георги и Валентин ще станат герои – с едно от тези дребни неща, които може да се случат на всеки от нас. 

 

Дойдохме с приятелите и просто видяхме едно куче, което си играе на леда. В този момент видяхме едно друго куче, което беше пропаднало и просто решихме да го извадим”, разказва Виктор. 

 

„Бореше се да се качи на леда и видно не успяваше. Даже докато Виктор успее да стигне до него – то беше на края на силите си и просто щеше да си остане там. Просто не можехме да бъдем свидетели на такова нещо”, допълва Георги.

 

Момчетата се опиват да издърпат кучето с клон, но тъй като животното не може да се хване за него, Виктор трябва да се приближи максимално до водата. Най-ценното за момчетата е благодарността на новия им приятел. 

 

Случаен свидетел на спасителната акция става Васил Копчев. Той запечатва случващото се с фотоапарата си и ги качва на Фейсбук страницата си. 

 

И така - три момчета случайно попадат на давещо се куче и някой пак случайно успява да ги заснеме. Казват обаче, че случайности не съществуват, а всичко е въпрос на избор. 

 

Репортер: Златина Зехирова