Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса

Денят започва с разкъсана облачност над страната и особено над Дунавската равнина. През деня ще е по-често слънчево с променлива висока облачност, през която слънцето ще се показва, а валежи не се очакват. В източната половина от страната ще духа умерен и топъл южен вятър, който допълнително ще повишава температурите.


Сутринта температурите са положителни - в Северна България - от 1 до 6 градуса ,а край морето и в крайните южни райони - от 7 до 12 . Максималните ще са между 13 и 18 градуса, в Дунавската равнина - по-ниски.


В планините ще има разкъсана облачност, по-значителна в следобедните часове. Валежи обаче са малко вероятни. Ще духа умерен до силен южен вятър и температурите ще останат високи. Максималната на 1000 метра ще е около 11 градуса, а на 2000 – 6 – 7 градуса. Естествената снежна покривка ще намалява.


В сряда ще има променлива облачност. В Западна и Южна България са възможни слаби превалявания. Температурите в по-голямата част от страната ще останат високи.


В четвъртък ще е облачно. Слаби валежи предимно от дъжд се очакват на повече места. В петък облаците от запад ще намалеят, в Дунавската равнина ще е ветровито. Все още ще превалява В Югоизточна България.


През почивните дни в низините и котловините ще има краткотрайни сутрешни мъгли, а през деня ще е предимно слънчево. Температурите ще са високи за сезона.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg