Той обаче отрече да е оказал натиск върху Цацаров за назначението на Ася Петрова

„Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск, за който се твърди, на когото и да било”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод интервю на Пеевски в днешния брой на вестник „Преса” под заглавие „Лъжите на Цветанов минаха всички граници”.


От статията става ясно как Делян Пеевски е присъствал на среща между бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и обвинител номер едно Сотир Цацаров. По думите на Пеевски на срещата е оказан натиск от страна на Цветанов за осигуряване на медиен комфорт за мафиотските босове Киро Японеца и Йоско, както и настояване на Цветанов прокурор Ася Петрова, която работеше по делото „Килърите”, да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.


Цветанов отрече твърденията да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова и я похвали като добър професионалист, тъй като делата, по които работела, били с 98% успеваемост.


Вътрешният министър категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: „В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие”.


На въпрос защо Сотир Цацаров и Пеевски заедно са влезли в кабинета на Цветанов, бившият вътрешен министър отговори: „Нещата, които сме говорили, са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Двамата дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре, бяха неформални”. По думите на Цветанов Сотир Цацаров е довел Пеевски на срещата.


Според него шефът на ДАНС Владимир Писанчев бил назначени благодарение на Делян Пеевски. 

 

Цветанов отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.


Целия разговор гледайте във видеото.