Блокадата на българо-турската граница падна точно в полунощ

Блокадата на българо-турската граница падна точно в полунощ, когато движението на товарни автомобили бе пуснато. Българската държава се съгласи да предостави на турската половината от исканите от тях еднократни разрешителни, срещу което те поеха ангажимента да пуснат българските камиони през границата. Това обаче е временно решение и част от превозвачите го приеха с недоверие.

 

За осем часа от пускането на блокадата на българо-турската граница в едната посока са успели да минат 215 товарни автомобила, а в другата - 150.


„Желанието на превозвачите е да се решат проблемите, да седнат на масата и да решат проблемите, защото от цялата работа страдат търговците и транспортният бранш. Има колеги, които са заплашени, че ще плащат санкции заради забавянето на товарите”, обясни Димитър Ингилизов, един от превозвачите, който остана блокиран на българо-турската граница при „Капитан Андреево”.

 

В понеделник предстои среща на ниво министри за разрешаване на проблемаВ понеделник предстои среща на ниво министри, на която трябва да бъде потърсено дълготрайно решение на проблемите с разрешителни за превози, заради които превозвачите протестираха.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Димитър Иванов