Депутатът от ДПС осигурявал приемственост между управлението на ГЕРБ и БСП

„Г-н Пеевски унищожи Цветан Цветанов във вътрешнопартиен план”. Тази констатация направи бившият депутат и бивш вътрешен министър Румен Петков в коментар на задочния сблъсък между двамата. „Факт е, че редовият „гербаджия” е убеден, че докато е водел битки с БСП и ДПС, Цветанов си е осигурявал медиен контрол”, обясни Петков.

 

По думите му Делян Пеевски е съумял да унищожи още главния прокурор и неговите заместници, както и медийната си група, защото казал на обществото, че използва главните на своите медии редактори като инструмент.

 

Според Петков депутатът от ДПС олицетворява приемствеността между управлението на ГЕРБ и БСП. „Той задава темите… показва, че изпълнява поръчки... Пеевски показа, че сме много надценени с това 100-тно място по свобода на медиите, защото заяви, че използвам своите медии, за да слага чадъри или за да плюе”.

 

Румен Петков отбеляза, че събитията у нас вече са стресирали Брюксел. По думите му обаче важното е „българският гражданин да разбере кои са инструментите, които се ползваха допреди една година и да види, че те се ползват и днес и да види, че фигурата, която материализира приемствеността, е Делян Пеевски. Дали е в съдружие с Цветан Цветанов, или със Сергей Станишев – резултатът е същата кал. Това отвращава хората и те няма да излязат да гласуват. И като питат каква е разликата между АБВ и БСП, това е разликата – има хора, за които този калташки подход е чужд и неприемлив”.

 

Целия разговор с Румен Петков можете да проследите във видеото.