Борислав Сарафов остава заместник на главния прокурор

За първи път главният прокурор коментира пред медиите скандала между Делян Пеевски и Цветан Цветанов. Той призова двамата да не си правят евтин пиар на гърба на прокуратурата, а да си решават проблемите сами. Ръководителят на държавното обвинение се намеси във войната между Пеевски и Цветанов, след като и двамата започнаха да се замерят с обвинения кой, как и защо е използвал прокуратурата.

 

Преди ден Цветанов хвърли в медиите твърдението, че прокуратурата прикрива разследване срещу Борислав Сарафов. Цацаров отговори с документ - писмо от председателя на ДАНС Владимир Писанчев, получено в сряда, в което шефът на Държавна агенция „Национална сигурност” посочва, че в дирекция „Противодействие на организираната престъпност”, бившата ГДБОП, е извършена проверка във връзка с неговия заместник. От нея не е установено наличие на справка или друг документ, касаещи извършени престъпления от Борислав Сарафов.

 

Много е удобно в този момент Сарафов да бъде отстрелян, много е удобно, защото той е двигателят на разследвания в енергетиката, за хора с имунитет и това цели блокиране на тези разследвания. Това няма да стане”, заяви Цацаров, който беше категоричен, че Борислав Сарафов остава негов заместник.

 

Освен прокуратурата, Цветан Цветанов обвини и МВР в лъжа. Твърдението му дойде в отговор на справката, показваща, че Делян Пеевски е посещавал Вътрешното министерство точно 40 пъти, докато Цветанов е бил министър.  

 

„Това е абсурдно… нека да видим кои са дните и часовете, абсурдно е това да е вярно”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. И отново не пожела да каже за какво точно са си говорили с Делян Пеевски, пък дори и само в седемте срещи, за които той признава.

 

Повече по темата ще научите от видеото.