Преди обед от запад ще започне ново заоблачаване, което до вечерта ще обхване цялата страна

Утре температурите ще се понижат още малко, но ще останат високи за средата на февруари. През нощта повече облаци и слаби валежи ще има в източните райони, а над западните ще е ясно. 

 

Утре преди обед от запад ще започне ново заоблачаване, което до вечерта ще обхване цялата страна. Следобед и вечерта се очакват и превалявания, главно в източните и планинските райони. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад.

 

Сутринта температурите ще са от минус 2 до плюс 3-4 градуса, а следобед се очакват стойности между 9 и 14-15 градуса.  

 

В планините ще е ветровито, с разкъсана облачност, по-значителна следобед над масивите в Югозападна България. В ниските места ще превали слаб дъжд, а над 1500 метра сняг. На 1000 м максималната температура ще бъде 5-6 градуса, а на 2000 – около минус 1. 

 

Утре до Балканите отново ще достигне по-студен въздух и на полуострова се очакват слаби валежи, предимно от дъжд, в планините от сняг. Пореден циклон ще се насочи към Великобритания и ще донесе дъждове и в Португалия, Испания, Франция и страните около Северно море. Очакват се и силни ветрове, този път от югозапад и температурите в Западна Европа ще се повишат. Сравнително топло ще бъде и на юг, а в централните и източните райони максималните ще бъдат от 3 до 8 градуса.

 

У нас в събота в ниските места видимостта ще е намалена, а в планините ще е слънчево. В неделя, понеделник и вторник сутрин ще има мъгли, а през деня ще е слънчево и отново с високи температури. Във вторник следобед от запад облаците ще се увеличат и в сряда ще са повече, но ще  остане топло.