Следобед се очакват стойности между 7 и 12 градуса, на югозапад - до 13-14

И утре температурите ще останат по-високи от нормалните за средата на февруари. Преди полунощ повече облаци ще има на изток и в планините, където не е изключено да превали, но до сутринта облачността ще намалее.  

 

Утре над страната ще се установи слънчево време. Преди обед над Централна и Източна България ще има разкъсани облаци, които следобед и там ще намалеят до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, по морето от север.  

 

Сутринта температурите ще са от минус 1 до плюс 4-5 градуса, а следобед се очакват стойности между 7 и 12 градуса, на югозапад до 13-14. 

 

В планините повече облаци ще има преди обед над стара планина, но без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър, силен по билото на балкана, като в следобедните часове ветровете ще отслабват. На височина 1000 м максималните температури ще са 4-5 градуса, а на 2000 – около минус 2. 

 

У нас в неделя в ниските места ще има краткотрайни мъгли, но денят навсякъде ще е слънчев и по-топъл. Пролетното време продължава и през първите дни на новата седмица. Отново на места се очаква термометрите да показват около 20 градуса. Повече слънце ще има в понеделник и вторник, а в сряда и четвъртък дори увеличението на облаците няма да понижи съществено и без това високите температури. Вероятността тогава да превали също е малка.

 

Ето и какво време ни очаква до края на месеца. От 21 февруари ще започне период с доста по-ниски температури и превалявания. В края на следващата седмица от 21-ви до 23-ти ще има валежи от слаб дъжд, само в планините от сняг. С понижението на температурите, на 24-ти и  25 –ти сняг ще превали не само в планините, но и в Западна и Централна България. След това до края на месеца мъглите ще заместят валежите, а температурите ще продължат да се понижават. На 26-ти и 27-ми сутринта са възможни стойности до минус 15 градуса.

 

Утре ще е доста по-топло и предимно слънчево.