Следобед ще е предимно слънчево с незначителна облачност над Западна България

И в неделя ще остане необичайно топло с почти пролетни температури. Сутринта в низините ще има мъгли, които до обед ще се разсеят. Следобед ще е предимно слънчево  с незначителна облачност над Западна България. Югозападния вятър ще е причина за високите температури.


Минималните ще бъдат от минус 2 градуса в Дунавската равнина до плюс 3 - 4 край морето. Максималните ще са най-често между 11 и 16 градуса, по-ниски в северозападните части - до 9 – 10 градуса.


Предимно слънчево и топло ще бъде и в планините. Повече облаци, но без валежи ще има късно следобед над масивите в Западна България. В ниските части вятърът ще е умерен от югозапад, а в по-високите от северозапад. Максималната температура на 1000 метра ще е около 12 градуса, а на 2000 - 7, 8. Естествена снежна покривка под 1600 метра вече няма, а в по-високите части снега е 20-30 сантиметра.


За разлика от нашата страна, в Западна Европа обстановката остава сложна. Утре вятърът ще отслабне, но във Франция отново има опасност от наводнения, а по крайбрежието на Португалия и Испания се очакват вълни до 6, 7 метра.


През следващите дни промяна във времето няма да настъпи - на запад ще има силни ветрове, интензивни валежи и наводнения, а на Балканите ще бъде по-често слънчево и топло.


У нас в началото на новата седмица в низините ще има сутрешни мъгли. Минималните температури ще са около и над нулата, а максималните до 19, 20 градуса. В сряда облаците ще се увеличат, но без валежи и ще  остане топло за сезона. В четвъртък и петък вече ще е предимно облачно, но само на места е възможно да превали.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg