След като заради отношението й стотици хора от Вакарел се подписват в подписка срещу нея

Скандално отношение на лекар към пациенти. Единствното джи пи във Вакарел д-р Виктория Чобанова, секртер на Националното дружество на общопрактикуващите лекари  отказва прегледи и направления. След като заради отношението й стотици се подписват в подписка срещу нея, тя слага бележка пред кабинета си, от която става ясно, че ще преглежда само "доволните".


Отидохме при д-р Чобанова с една от "недоволните" пациентки – 82-годишна жена, която вече е била върната и непрегледана.


Повече от месец Десислава се опитва да заведе 82-годишната си баба на лекар. Възрастната жена има проблеми със сърцето. Лекарката, до която се опитват да стигнат е д-р Вик тория Чобанова, секретр на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и личен лекар на 82-годишната жена.


„Получих  направление след 3 часа и половина чакане, при положение че е спешно. Жената има кръвоизлив, от окото течеше кръв”, разказва Десислава.


Тогава Иванка е прегледана от специалист, но трябват допълнителни изследвания. Следва нов опит за достъп до личния лекар. Направление й е отказано. Така  чашата на търпението прелива и внучката Десислава пуска подписка във Вакарел д-р Чобанова да бъде сменена. Подписват се 500 души. Междувременно, 82-годишната жена прави пореден опит да достигне до лекарката си.

 

С изричната уговорка, че не слагаме всички лекари под общ знаменател, се обърнахме към Здравното министерство, Здравната каса и Етичната комисия към Лекарския съюз. Това са трите институции, които могат да отговорят на въпросите ни по този казус. До днес отговор нямаме.

 

И от трите места обаче  обещаха  да направят проверка на д-р Чобанова още през следващата седмица. Ние ще проследим тези проверки и ще ви информираме за  резултата от тях.
Ако и Вие имате подобен проблем, моля ви, сигнализирайте ни имейл адрес: wakeup@ntv.bg


Повече по темата гледайте във видеото.