Почиващите все повече избират пакети и групови екскурзии, които излизат по-евтино

По-малко туристи през зимния сезон в Банско. Бизнесът отчита спад с около 5% в сравнение с миналата година. Според хотелиерите основната причината за това е липсата на сняг.


Почиващите все повече избират пакети и групови екскурзии, които излизат по-евтино. В средата на зимния сезон цените в Банско вече са с до 20% по-ниски. В Пампорово обаче - въпреки малкото сняг тази зима и почти пролетните температури - има ръст на туристите спрямо миналата година.


За последно в курорта Пампорово сняг е валяло преди повече от две седмици. Въпреки почти пролетните температури пистите в ски-курорта Пампорово са претъпкани. Снежната покривка по пистите достига до 60 см.По-голямата част от снега е изкуствен.Това обаче този сезон не е отблъснало туристите. Цената на целодневната лифт карта е като миналогодишната - 53 лв.


Тревната освнова и северното ралположение на пистите помагат естесвеният сняг колкото и малко да е да се задържа за по-дълго време. Но основната тайна се крие в надпреварата с времето и оцелването на точните атмосферни условия.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Анелия Веселинова