Има конфликт на интереси в случая, все пак мъжът й е шеф на европейските социалисти, заяви евродепутатъ

 „Познавам Моника Станишева. Трябваше да излезе и да каже: „Извинете!”, заяви в предаването „Всяка неделя” евродепутатът Слави Бинев. 

 

Той коментира скандала около съпругата на лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев, при който Европа е предоставила 60 000 евро за рекламна кампания на българско дружество. 

 

Наистина има конфликт на интереси. Без да съм юрист, според мен има такъв конфликт. Все пак мъжът й е шефът на европейските социалисти”, коментира Бинев. 

 

Според него смущаващото е, че това показва, че някои хора не се впечатляват много. 

 

Никой не може да бие рекорда на ГЕРБ по високомерие, но няма как да съм сигурен дали този път този рекорд не е надвишен. Имам чувството, че на тези хора им сменят кръвта в момента, в който станат властимащи”, коментира Бинев. 

 

Относно упреците, че е подкрепил резолюция на Европейския парламент за гей браковете, Слави Бинев обясни, че се е объркал. 

 

От телевизия Атака ме попитаха за това. Казах им, че съм го направил, за да узаконя незаконния брак между „Атака” и ДПС”, заяви евродепутатът. По думите му обаче истинската причина е, че се е объркал и затова гласувал „за".

 

Веднага след излизането ми се, обадиха от офиса и ми казаха, че съм сбъркал. Подадох декларация за обръщане на вота поради техническа грешка и тя бе приета. Аз и Маруся Любчева сме си променили вота на „въздържал се”, заяви Слави Бинев.