Райдовски поиска право на отговор след интервю на депутата

Атанас Тилев е банкерът, за когото депутатът Кирил Добрев говори миналата седмица в предаването „Всяка неделя”, твърди Красимир Райдовски.

 

Той поиска право на отговор след интервю с депутата Кирил Добрев. Миналата неделя в предаването Добрев защити името и паметта на баща си - покойния вътрешен министър Николай Добрев, който е с важна роля при събитията от 1997 година. 

 

Добрев спомена и за това как със съдействието на тогавашния премиер Жан Виденов банкер, наречен от Добрев „боклук”, успял да избегне преследване от правосъдието. 

 

Красимир Райдовски, който оглавяваше правителствената пресслужба в кабинета „Виденов”, поиска да изясни подробностите около тази афера. 

 

„Банкерът е Тилев, не твърдя, че е боклук”, заяви Райдовски. „Но разговорът в кабинета на Жан Виденов се състоя по друг начин”. 

 

Райдовски обясни, че от България по онова време официално е заминал един-единствен банкер. Тилев бил под запрещение, което било свалено по молба на Бриго Аспарухов. Николай Добрев разпорежда да му свалят запрещението, а Бриго Аспарухов го закарва до летището, след което му бил прибран граничния  лист и Тилев минал безпрепятствено границата. 

 

„Не мога да приема като достоверни думите на Кирил Добрев, защото може би не е наясно за какво става дума”, заяви Райдовски.

 

Цялото интервю гледайте във видеото!