Следобед се очакват стойности между 15 и 20 градуса

В момента над по-голямата част от страната е ясно. Видимостта по поречието на Дунав, край морето и в Горнотракийската низина е намалена, като мъгли има в района на Ново село, Лом и Карнобат. Видимостта по течението на Дунав и в Източна България ще остане намалена поне до обед.

 

През деня над страната ще е предимно слънчево, а следобед разкъсани облаци ще се появят над северните райони. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.  

 

Сега температурите са от 0 до 6 градуса, като най-студено е във Видин – минус 1, а най-топло във Враца и Разград плюс 11. Следобед се очакват стойности между 15 и 20 градуса, по-ниски ще останат в местата с мъгли.

 

В планините днес ще е слънчево и топло с умерен, а по високите части и по-силен западен вятър. На височина 1000 м максималните температури ще са 12 - 13 градуса, а на 2000 – около 6. Дори и на Мусала следобед ще е плюс 2 градуса.

 

У нас утре ще остане топло и предимно слънчево, сутрешните мъгли ще са по-малко. От сряда облаците от запад ще започнат да се увеличават, но температурите няма да се понижат чувствително. Малка е и вероятността за валежи. В петък облачността ще е все още значителна, но в събота ще се разкъса и ще започне захлаждане. Въпреки това ще е по-топло от нормата за месеца.