Върху дюните вече са изникнали три фургона на строителната фирма

Административният съд в Бургас със свое решение, публикувано на 14 февруари, отмени заповедта на началника на Югоизточен район на ДНСК, с която се забраняваше строителството върху дюните в Несебър. Това означава, че няма законово основание строежът да не започна отново. 

 

Разрешението за строеж на ваканционно селище беше издадено на 20 декември 2012 година от архитекта на община Несебър Валентин Димов. Само десет дни след това екип на Нова телевизия установи, че багерите са влезли и работят. 

 

Тогава в телефонен разговор главният архитект Валентин Димов обясни за Нова, че няма никакви нарушения. Въпреки празничните дни тогава строителството бе спряно със заповед на ДНСК. 

 

Не е ясно дали решението на Административния съд по някакъв начин ще окаже въздействие върху досъдебното производство, което води Окръжната прокуратура в Бургас срещу главния архитект на община Несебър и кмета на общината Николай Димитров. 

 

Въпреки че само административното решение беше отменено, от събота сутринта върху дюните вече са изникнали три фургона на строителната фирма.

 

Повече по темата гледайте във видеото.