Сериозно захлаждане ще се усети през уикенда

Във вторник ще е с няколко градуса по-хладно от днес, но все пак температурите ще останат  високи. Времето ще е предимно слънчево, с променлива облачност. Преди обед ще е ветровито. Следобед вятърът от северозападен, ще се ориентира от изток и ще стане причина за по-съществени и трайни увеличения на облачността по Черноморието и в Северозападна България. Въпреки облаците, валежи не се очакват, а в по-голямата част от страната ще остане слънчево.


Минималните температури ще между 1 и 5 - 6 градуса , а дневните ще надхвърлят 12 - 17, по ниски ще останат в североизточните райони.


В планините ще е слънчево, с положителни температури. В ниските части ще духа слаб, а над 2500 метра - силен западен вятър. На 1000 м се очакват най-много 12 , а на 2000 около 5  градуса. Снежната покривка се топи и има много заледени участъци.


Слабото захлаждане, което ще усетим утре, се дължи на студен въздух от Централна Европа, който ще премине северно от нашата страна. Валежи, свързани с тези процеси, се очакват в Румъния, Украйна и Южна Русия. На олимпийските писти в сочи ще паднат съществени валежи от мокър сняг.


Хладно и ветровито, но следобед със слънце, ще е по Атлантическото крайбрежие. В страните от Цетрална Европа ще е облачно, преди обед на много места мъгливо. Заради продъжителни и гъсти мъгли с видимост под 200 метра. В Сърбия, унгария и словакия са обявени жълти кодове за очаквани смущения в траспорта.


У нас в сряда преди обед ще е облачно. Мъглите в Дунавската равнина и Тракия ще се завърнат, а следобед облаците чуствително ще намалеят. Топъл южен вятър ще разсее мъглите и допълнително ще повиши температурите в Източна България и на север от планините.


В четвъртък времето ще остане почти без промяна. В петък ще е облачно и малко по-хладно. В Южна България слабо ще преръмява.


Захлаждането ще продължи и през почивните дни, с по-често облачно време. В неделния ден ще започнат и валежи, предимно от дъжд, който през нощта във високите западни полета ще премине в сняг.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg