През деня се очакват максимални температури между 12 и 17 градуса

В момента над страната е ясно, с разкъсана облачност над североизточните и крайните западни райони. По поречието на реките видимостта е намалена, а с умерен северозападен вятър прониква по-хладен въздух.

 

Днес ще е предимно слънчево, с променлива облачност. Следобед вятърът от изток ще бъде причина за по-съществени увеличения на облачността по Черноморието.

 

Въпреки облаците валежи не се очакват, а в по-голямата част от страната ще остане слънчево. Температурите сутринта са между 1 и 6 - 7 градуса на север от планините и по-високи. През деня се очакват максимални между 12 и 17 градуса, по-ниски - в североизточните райони.

 

В планините ще е слънчево, с положителни температури. В ниските части със слаб, а по върховете - силен западен вятър. На 1500 м се очакват максимални 9 градуса, а на 2500 - около 2.

 

Утре преди обед ще е облачно, в низините мъгливо, а следобед облаците ще намалеят. Южен вятър ще повиши температурите. В четвъртък времето ще остане почти без промяна. В петък ще е малко по-хладно, облачно и в Южна България слабо ще преръмява.

 

Превалявания и вече по-ниски температури ще има и през почивните дни. В неделя ще вали дъжд, който през нощта срещу понеделник във високите западни полета ще премине в сняг.