През деня се очакват максимални стойности от 15 до 20 градуса

Утре облаците ще се увеличат, но ще остане топло.

 

Сутринта в низините, равнините и около водните басейни отново ще бъде мъгливо, а в останалите райони ще има разкъсана облачност. По-късно ще се появи слаб вятър от югозапад и мъглите ще се разсеят, но от запад облаците ще се увеличат. Валежи обаче са малко вероятни.

 

Минималните температури ще останат положителни - между 3 и 8 градуса. През деня се очакват максимални от 15 до 20 - стойности с 8, 10 градуса по-високи от средните за този период от годината.

 

Необичайно топло остава и в планините, където снежната покривка бързо се топи. Утре облачността ще бъде променлива, по-значителна следобед, но без валежи. Максималната температура на 2000 метра ще бъде 5, 6 градуса, а вятърът ще е до умерен от югозапад. 

 

Утре през Западна Европа с облаци, валежи и силни ветрове ще премине поредният атлантически циклон. Интензивни дъждове се очакват във Великобритания, Западна Франция и Португалия, но ветровете този път няма да превишават 100 километра в час. В същото време Балканите ще бъдат мястото с най-високите температури от целия континент - в южните части на полуострова с максимални около и над 20 градуса. 

 

През следващите дни по-хладен въздух от Западна Европа ще се насочи на изток + и в края на седмицата ще достигне до Балканите и ще сложи край на необичайното топлото време и зимата ще покаже, че официално свършва едва в средата на март.

 

У нас захлаждането ще се усети още в петък. Ще бъде предимно облачно, но слаби валежи са възможни главно в планините. През почивните дни захлаждането ще продължи и максималните няма да превишават 12, 13 градуса. Ще остане облачно с превалявания в Западна и Северна България. В началото на следващата седмица студеният въздух ще обхване цялата страна и в планините и високите западни полета дъждът ще преминава в мокър сняг.

 

Утре обаче остава необичайно топло.