Броят на загиналите по време на демонстрациите се увеличава с всеки изминал час

Изключително тежка обстановка в Киев. Стрелба от автомати и стайпери, и загинали хора по улиците е обичайната гледка днес около площада на независимостта.


Броят на загиналите се увеличава всеки час. Ранените са стотици. И тази вечер Киев е най-горещата точка.


Хотелът, в който се намира основната част от журналистите в Украйна, също е част от събитията – превърнал се е в лазарет.

 

"Трудно е да бъде обобщено колко са жертвите през днешния ден. Бяха създадени няколко полеви болници, включително и в антрето на хотела, в който се намираме.  От управата на хотела прецениха, че трябва да се затъмнят прозорците, тъй като е възможно снайперисти да стрелят по всички отворени прозорци и всичко, което свети. Може би за деня жертвите са между 20 и 60, но информацията няма как да бъде потвърдена. Около 11 часа имаше затишие и укрупяване на противниците на Янукович. Бяха изкъртени нови павета, бяха издигнати нови барикади. В момента трима външни министри се намират в Киев, за да преговарят с Янукович, но той не преговаря с тях", обясни специалният пратеник на Нова телевизия в Киев Данаил Глишев.

 

С народа сме за да помагаме в добрите му стремления. Паднало ни се е да помогнем на хората докато се стреля. В същото време помагаме за пренасянето на ранените, на мъртвите също. Включително и физически, каквото даде Бог, помагаме”, обяснява отец Роман.

 


Повече по темата гледайте във видеото.