Станчо Станев не работи вече в банката

Преди ден бургаският апелативен съд потвърди присъдата от 15 години лишаване от свобода на банковия обирджия в Сливен. Стефан Стефанов нахлу въоръжен в офис на сливенска банка на 23 март преди три години. Тогава държа няколко от служителките като заложници, а най-тежко пострада охранителят Станчо Станев. Той беше прострелян, а лекарите дълго време се бориха за живота му. 

 

Срещаме Станчо в сравнително добро здраве. Разказа ни, че му предстоят редица операции, за които той трябва да реши кога да се случат. Старае се да забрави инцидента преди 3 години, но е категоричен, че никога няма да забрави най-тежкия момент.

 

Обирът на банков клон вчера в София връща спомените на Станчо. 

 

Днес простреляният охранител при банковия обир в Сливен не работи вече в банката. След инцидента и възстановяването си, Станчо Станев е поискал обезщетение за злополуката.

 

Станчо е категоричен, че ще търси правата си докрай. Сподели, че със заложничките в сливенския банков обир коментират инцидента само, когато се гледат делата на похитителя. Станчо ни разказа още, че искреността и честността са най-ценните за него неща в живота, а това е осъзнал, по неговите думи, докато е пътувал между двата свята.

 

Репортер: Веселин Илиев