Повечето шофьори, които удариха на камък с регистрацията, не знаеха за спирането на системата

КАТ спря временно регистрацията на автомобили. До понеделник гишетата в цялата страна няма да приемат документи за обработка. Причината е техническа профилактика на системата на Пътна полиция. Създаде ли това хаос пред пунктовете за регистрация на КАТ – в репортажа на Георги Георгиев.


Минути преди 12 на обяд. Столичният КАТ. Иво Петков е последният късметлия, който успява да смени регистрацията на колата си преди гишето да затвори.


„Дойдох доста по-рано и ми отне около три часа и половина цялото упражнение по пререгистрацията.Излезе някакъв човек, който каза, че в 12 часа спира регистрацията”, обясни Иво Петков.


Точно в 12 часа бариерата падна и регистрацията на автомобили спря. Обработката на документите спря заради технически настройки в системата. Оттук нататък регистрацията ще става само от служители на МВР, което временно може да забави процеса.


„Контролът ще бъде от страна на МВР, в частност на секторите „Пътна полиция” в страната ще е по-голям и ще има възможност за по-голямо въздействие върху нашите служители с оглед културното и коректно обслужване на гражданите без да се стига до нарушения”, обяснява Димо Чобанов - началник на КАТ – Благоевград.


От другата страна на бариерата остава Симон. Въпреки че е чул за временните проблеми в системата, не стига навреме да смени талона на автомобила си.


„За пререгистрация дойдох. 10-15 минути може би не ми стигнаха. Виждате бариерата пред мен. Ако имах човек, който да ми придвижва колата напред - може би щях да се класирам. Правят някаква система - сменят колеги ли, не знам какво правят”, обясни Симон.


Повечето от шофьорите, които удариха на камък с регистрацията, обаче, въобще не бяха разбрали за спирането на системата. Затруднения в регистрацията може да има и в понеделник. Всички останали услуги ще се извършват на гишетата на КАТ.


„Апелирам гражданите да проявяват разбиране, защото дейността ще е нова за сектор „Пътна полиция” и ще е необходимо малко повече време за обработката на документите. Надявам се, че в рамките на седмица нещата ще се нормализират”, заяви Димо Чобанов - началник на КАТ – Благоевград.


Повече по темата гледайте във видеото.