През деня се очакват стойности от 10 до 15 градуса

Утре ще е с няколко градуса по-хладно от днес. В Северна България ще е предимно облачно. Над Южната половина от страната облаците следобед  временно ще намалеят, в отделни райони до слънчево.  Привечер в планинските части на западна България ще започне да  превалява. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от изток.

 

Минималните температури ще са - между 3 и 7,8 градуса. През деня се очакват стойности от 10 до 15 градуса.

 

В планините Облаците временно ще намалеят. Ще духа слаб, южен вятър. И тук ще е по-хладно от предните дни. На 1500 м се очакват 5 градуса, а на 2500 около минус 2 . Снежната покривка е с много заледени участъци. Привечер в масивите от Централна България е възможен слаб дъжд, а през нощта срещу неделя се очакват съществени валежи от дъжд и мокър сняг. 

 

През почивните дни Балканите ще са притегателен център за облаци и валежи, благодарение на област от ниско налягане, която ще обхване цяла Югоизточна Европа.

 

По Атлантическотокрайбрежие  по същото време  ще е ветровито, а в Централните части от континента - слънчево, с продължителни мъгли в сутрешните часове.

 

В неделя у нас ще е облачно. В западните и централни райони ще превалява - в низините дъжд, а по високите места мокър сняг. 

 

В понеделник ще е ветровито и с ниски температури.  В планините преди обед все още ще превалява - предимно сняг.  От север с умерен до силен вятър ще навлиза студен въздух. Във вторник облаците ще намалеят, следобед до слънчево. Вятърът постепенно ще отслабне , но ще е хладно, с температури под 10 градуса.

 

В сряда и четвъртък бавно ще се затопля, на фона на предимно слънчево време.

 

Утре ще е с няколко градуса по-хладно. Ще има и доста облаци - слънцето ще се покаже главно в Южна България и планините.