Според него ДПС цели разделението на държавата

„Няма проблем, с който държавата да не може да се справи. Но тя в момента е импотентна и затова не иска да се справи с ромския проблем, пък и за нея не е удобно да се справи”, каза в предаването „Всяка неделя” Валери Симеонов, лидер на Национален фронт за спасение на България.

 

Попитан невъзможно ли е да не се цепи патриотичният вот той отговори, че това е възможно. „Просто Волен Сидеров трябва да се смени”, уточни той и добави, че раздялата му с „Атака” е станала, след като Сидеров да започнал да подкрепя Бойко Борисов.

 

Относно изказването в парламента на Хюсеин Хафъзов Симеонов каза, че това е възможно, защото в Народното събрание влиза един нов тип политици на ДПС. „Той е арогантен и му липсва контрол на нервите. Тези политици са по-опасни, защото не могат да се контролират и да преценят реалната обстановка”, аргументира се той.

 

Според него поведението на ДПС е нагло и непрекъснато провокират, като целта е разделението на държавата. „Ще направят всичко, което име е по силите, за да разрушат държавата ни”, смята Симеонов.

 

Управляващите нямат национален идеал”, смята Симеонов. По думите му те следват политически интереси. 

 

Той призова да няма генномодифицирани организми в политиката. Идеята е да не се появяват партии, регистрирани с едни цели, а след това започват да откъсват от електората на другите партии. „Българският народ започва да узрява”, каза Симеонов. 

 

Целия разговор може да гледате във видеото.