Явор Митов пропуснал да си направи кръвна проба, с която да потвърди версията си

Кметът на дупнишкото село Баланово, който беше хванат да шофира с близо 5 промила алкохол, заяви, че не бил пиян. За Нова телевизия Явор Митов разказа, че е станал жертва на обстоятелствата и объркал водата с ракията. 


В петък вечерта кметът Явор Митов се прибирал от почерпка с приятели. Пили обаче само безалкохолно. 


„При излизане от сладкото ми се пиеше вода и както винаги, в колата отстрани на кората имам едни шишенце с вода. На едни хора обаче им бях направил една услуга и ми бяха подарили едно шишенце с ракия и то беше там. И по погрешка вдигнах шишето и съм пийнал две големи глътки от ракията. Даже повърнах на втората глътка и тръгнах. След 100 метра ме спряха полицаите”, обясни кметът за това, което се е случило в действителност.


Дрегерът отчел рекордните 4,66 промила. Изумлението на полицаите било голямо.


„Нито съм залитал, говорихме си нормално с тях. Те даже не вярваха. „Как 4,66, та ти си смъртен случай”, викат, „нито си видимо пиян, нито нищо, как така?”, продължи разказа си Явор Митов.


Хората в Баланово разказват, че кметът им е въздържател и не близва алкохол. Случвало се, но само по поводи.


Сега Явор Митов е без книжка. И понеже пропуснал да си направи кръвна проба, която да потвърди версията му, подлежи на санкция от закона. Близките му обаче приемат своеобразния му рекорд с чувство за хумор.


Повече за случая гледайте във видеото.


Репортер: Екатерина Николова